'Het zou heel fijn zijn als ik Ziyech kan opvolgen bij Ajax'

'Het zou heel fijn zijn als ik Ziyech kan opvolgen bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 14 mei 2018 om 21:19ma 14-05-2018 om 21:19

Marc Overmars is blij met het aantrekken van Zakaria Labyad. De directeur spelersbeleid van Ajax hoopt met de 25-jarige aanvallende middenvelder veel goals en assists in huis te halen. Of Labyad de opvolger van Hakim Ziyech moet worden, weet hij niet.

"Hij is een volwassen speler met een goede leeftijd", zegt Overmars tegen Ajax TV. "Zijn statistieken zijn goed. Hij scoort veel en geeft veel assists. Dat is erg welkom. Het is een speler die op een aantal posities goed uit de voeten kan. Dat is erg prettig. Als je aan een team wil bouwen, kijk je naar statistieken: hoeveel scoren ze? Hij kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. We hopen ook veel wedstrijden in Europa te spelen en daar hebben we iedere speler hard bij nodig."

Overmars krijgt de vraag of Ajax de vervanger van Ziyech in huis heeft gehaald. "Hakim is een uitzonderlijke speler die dat ook bewezen heeft. Zakaria heeft ook de kwaliteiten om het spel te kunnen verdelen. Het zijn echt niet dezelfde types, maar hij heeft wel bepaalde eigenschappen die Hakim ook heeft. Maar op dit moment is Ziyech nog niet vertrokken."

Labyad over Ziyech: "Hij heeft het fantastisch gedaan. Hij is een heel belangrijke speler voor Ajax geweest. Het zou fijn zijn als ik hem kan opvolgen en hetzelfde spel kan laten zien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws