Van Persie: 'Daarna nog één jaar? Heb met KNVB goed gesprek over opleiding gehad'

Van Persie: 'Daarna nog één jaar? Heb met KNVB goed gesprek over opleiding gehad'

15-05-2018 07:05
19

Nu Robin van Persie een jaar langer doorgaat bij Feyenoord betekent dat ook dat de deur naar het Nederlands elftal nog openstaat. De 34-jarige aanvaller is niet van plan om te bedanken voor Oranje.

"Ik ga niet bedanken, ik ga nooit bedanken. Zelfs niet over vijf jaar. Ik vind vanuit principe al dat je niet mag bedanken voor Oranje", zegt Van Persie in De Telegraaf. Toch gaat hij heel nuchter om met een mogelijke rentree. "Hoe ik dat zie is heel simpel. Stel je voor dat ik weer word uitgenodigd. Dan moeten we kijken hoe het past op dat moment voor de selectie en voor mij."

"Dan ga ik daar met Ronald Koeman rustig over praten. Als er geen uitverkiezing meer komt, heb ik er vrede mee. Echt, daar zit ik heel relaxed in", aldus Van Persie, die meent dat zijn lichaam minder te lijden heeft in de Eredivisie dan voorgaande jaren in Engeland en Turkije. "Is er roofbouw op mij gepleegd? Ja, in Engeland ging je door tot je van het randje viel. In Nederland speel je vier keer een topper, uit en thuis tegen Ajax en PSV. In Engeland is elke wedstrijd verschrikkelijk zwaar." 

Van Persie snakt naar een volwaardige voorbereiding. "Met Arno Philips van de medische staf heb ik het daar veel over gehad", vertelt de routinier in het Algemeen Dagblad. "Die is ervan overtuigd dat als ik zes weken lang een gedegen basis kan leggen, ik daar heel veel profijt van heb. In de afgelopen tien jaar heb ik misschien twee keer een echt goede voorbereiding gehad. Als ik het nu heel gedegen kan opbouwen, geloof ik er echt in dat het nog een heel mooi jaar kan worden."

"Daarna nóg een jaar? Dat weet ik echt nog niet", vervolgt van Persie. "Wel heb ik met de KNVB een heel goed gesprek gehad over de trainersopleiding. Dat traject ga ik komend seizoen nog niet in, maar daarna wellicht wel. Eerst lekker voetballen."