'Positie Allardyce onhoudbaar: ontslag binnen 24 uur, opvolger staat klaar'

'Positie Allardyce onhoudbaar: ontslag binnen 24 uur, opvolger staat klaar'

15-05-2018 12:48
34

Engelse media weten het zeker: Sam Allardyce vertrekt binnen 24 uur als manager van Everton. Dat melden onder meer Sky Sports, The Telegraph en The Mirror.

Dat Allardyce waarschijnlijk gaat vertrekken komt niet als een verrassing. Big Sam (63) kon niet door een deur met een grote groep van de supporters, waardoor zijn positie onhoudbaar is geworden.

Allardyce is er niet in geslaagd om de fans voor zich te winnen en moet naar alle waarschijnlijkheid vertrekken bij The Toffees. Hij heeft nog een contract voor een jaar, dat dus afgekocht moet worden. Allardyce heeft spoedig een overleg met eigenaar Farhad Moshiri, waarin hij te horen zal krijgen dat hij volgend seizoen geen Everton-manager meer is.

Engelse media weten ook zeker wie Allardyce op moet volgen bij Everton: Marco Silva. De voormalig manager van Watford stond al eerder in de belangstelling van The Toffees. Silva was toen echter onhaalbaar, waardoor er voor Allardyce werd gekozen. Silva werd in januari ontslagen bij Watford. Allardyce volgde begin dit seizoen de ontslagen Ronald Koeman op.