Roda reageert op 'uit zijn verband gerukt' nieuws: 'procedure tegen Korotaev'

Roda reageert op 'uit zijn verband gerukt' nieuws: 'procedure tegen Korotaev'

16-05-2018 07:18
32

Roda JC heeft met verbazing gereageerd op het nieuws dat de Limburgse club een juridische procedure is gestart tegen geldschieter Aleksei Korotaev. Volgens Roda is het bericht van 1Limburg 'onvolledig en uit zijn verband gerukt'.

"De procedure loopt al een poosje, maar dat wil niet zeggen dat we lijnrecht tegenover elkaar staan. We zijn nog steeds met elkaar in gesprek", reageerde directeur Wim Collard bij de regionale omroep. Inzet van de procedure is het vrijgeven van de twee miljoen euro die Korotaev voor Roda heeft gereserveerd. Het geld staat al een jaar geparkeerd bij een notaris in Heerlen.

Via de officiële kanalen verschaft Roda meer duidelijkheid. 'In mei 2017 heeft Roda beslag gelegd op de gelden van de bankrekening bij de notaris, dit om te voorkomen dat deze gelden terug zouden vloeien naar Dubai. Echter, om te voorkomen dat het beslag zou vervallen heeft de club een rechtszaak moeten aanspannen over de vraag wie recht heeft op deze gelden.' Volgens Roda is het starten van de rechtszaak in goed overleg met Korotaev zo lang mogelijk uitgesteld. De club benadrukt dat het nog steeds in goed contact staat met de Russisch-Zwitserse zakenman.

Korotaev werd in januari vorig jaar gepresenteerd als redder van Roda. Hij maakte al eerder twee miljoen over naar Kerkrade, waarna de andere twee miljoen bij de notaris werd gestald. Niet lang daarna belandde de zakenman achter de tralies in Dubai vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque. Vorige maand trok hij in een rechtszaak aan het langste eind. Hij probeert zijn naam nu volledig te zuiveren.

Roda meldt niets over de plannen van Korotaev nu de club is gedegradeerd.