FC Teleurstellend: Luckassen, Van Rhijn en 13 anderen die een rotseizoen hadden

FC Teleurstellend: Luckassen, Van Rhijn en 13 anderen die een rotseizoen hadden

Gepubliceerd: woensdag 16 mei 2018 om 11:30wo 16-05-2018 om 11:30

Nu het Eredivisie-seizoen 2017/18 er bíjna op zit, is het tijd om de balans op te maken. Welke spelers lieten een matige indruk achter? Voor wie verliep het jaar uiterst teleurstellend? VoetbalPrimeur stelde een lijstje op met vijftien namen. 

Brad Jones (Feyenoord)
Het was dit seizoen regelmatig bibberen geblazen voor trainer Giovanni van Bronckhorst en de verdedigers van Feyenoord. Jones oogde dit seizoen totaal niet als de betrouwbare sluitpost die hij tijdens het kampioensjaar wél was. 

Giovanni Troupée (FC Utrecht)
Grote topclubs uit binnen- en buitenland werden aan hem gelinkt na een indrukwekkend jaar in Utrecht. Troupée (20) heeft zich dit seizoen niet kunnen doorontwikkelen. Vaker dan hem lief is zat hij op de bank. 

Lucas Woudenberg (sc Heerenveen)
Heerenveen haalde loopwonder Woudenberg met hoge verwachtingen naar Friesland. De linksback is er (nog) niet in geslaagd om indruk te maken. Na de winsterstop koos trainer Jurgen Streppel vaak voor Dave Bulthuis en Kik Pierie op de plek van de 24-jarige Woudenberg. 

Ricardo van Rhijn (AZ)
Vijf basisplaatsen in de Eredivisie: dat was vast niet waarvoor Van Rhijn (26) afgelopen zomer op huurbasis de overstap maakte van Club Brugge naar AZ. Geen moment kon de voormalig Ajacied zich onderscheiden. 

Dario Dumic (FC Utrecht)
Diverse Eredivisie-clubs wilden Dumic dolgraag overnemen van het gedegradeerde  NEC. De keuze viel uiteindelijk op FC Utrecht. Daar zat de verdediger  dit seizoen vrijwel wekelijks op de bank. 

Todd Kane (FC Groningen)
In het seizoen 2015/16 maakte Kane op de rechterflank van NEC dusdanig veel indruk, dat FC Groningen in juli enthousiast toesloeg toen de Engelse back gehuurd kon worden van Chelsea. Het werd in het Noordlease Stadion echter een debacle. In januari keerde Kane terug naar Engeland. 

Derrick Luckassen (PSV)
PSV en Luckassen hadden ongetwijfeld meer verwacht van het eerste seizoen van de zomeraankoop in Eindhoven. De verdediger - prijskaartje: vijf miljoen euro - kreeg eigenlijk vooral minuten wanneer er een speler uit de basiself van trainer Phillip Cocu absent was. 

Danny Holla (FC Twente)
Met zijn routine moest Holla dit seizoen leiding geven aan het middenveld van FC Twente. De oud-speler van onder meer PEC Zwolle, ADO Den Haag  en FC Groningen liep er vooral verloren bij. Twente was een stuurloos schip dat aan het einde van de rit reddeloos ten onder ging. 

Amin Younes (Ajax)
Een fenomenaal jaar met Ajax in de Europa League en daarna deelname aan de Confederations Cup met Duitsland als toetje. Het kon afgelopen seizoen niet op voor Younes. Hoe anders was dat de afgelopen negen maanden. Een transfer naar Napels werd een heuse soap en Younes maakte zich onmogelijk in Amsterdam. Nu vertrekt hij transfervrij via de achterdeur.  

Adnane Tighadouini (FC Twente)
Tja, sommige spelers zijn gewoon niet geschikt voor degradatievoetbal. Tighadouini, dit seizoen door Twente gehuurd van Malága, is er zo één. De dribbelaar kwam totaal niet uit de verf in Enschede. 

Luc Castaignos (Vitesse)
Na een rotjaar in Portugal hoopte Castaignos zijn blazoen op te poetsen in Arnhem. Dat is niet gelukt. De spits verloor de concurrentiestrijd van topscorer Tim Matavz. Niemand bij Vitesse zal hem vermoedelijk missen. 

Tom Boere (FC Twente)
Kwam als topscorer van de Jupiler League naar Enschede om Enes Ünal op te volgen. In een zwalkend team was dat voor de spits een haast onmogelijke opgave. Boere maakte slechts vijf goals. 

Piotr Parzyszek (PEC Zwolle)
Ook Parzyszek kon niet aan de verwachtingen voldoen. Tijdens de eerste seizoenshelft, toen PEC nog wél fantastisch draaide, had de Poolse aanvaller moeite om aan te haken. Na de winterstop deelde hij in de malaise. Net als Boere scoorde Parzyszek slechts vijf keer. 

Lars Veldwijk (FC Groningen)
Een mislukte huwelijk: zo gaat de samenwerking tussen FC Groningen en Veldwijk de geschiedenisboeken in. De targetman maakte zich onmogelijk door een invalbeurt te weigeren. Later was hij betrokken bij een relletje rondom een vlog van zijn vriendin Monica Geuze. De kans is héél klein dat Veldwijk het driejarig contract dat hij afgelopen zomer signeerde daadwerkelijk uitdient. 

Cyriel Dessers (FC Utrecht)
Een frustrerend jaar voor Dessers. Dankzij de goals van de Belgische spits promoveerde NAC Breda vorig seizoen naar de Eredivisie. Dessers verkoos vervolgens een transfer naar stadion Galgenwaard boven een langer verblijf in Brabant. Slechts veertien keer stond hij in de basis bij de finalist van de play-offs. 

Welke speler heeft jou dit seizoen enorm teleurgesteld? En welke namen horen nog meer in dit rijtje thuis? Laat het weten in de comments!

Poll

Welke speler heeft dit seizoen het meest teleurgesteld?

(3311 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws