'Niet vervelend dat ik een imago van een benenbreker heb. Alleen maar goed'

'Niet vervelend dat ik een imago van een benenbreker heb. Alleen maar goed'

16-05-2018 11:33
15

SC Heerenveen-verdediger Dave Bulthuis staat niet bekend als de meest gepolijste voetballer in de Eredivisie, maar ligt daar niet wakker van. Volgens de 27-jarige Noord-Hollander worden spijkerharde spelers zoals hij juist ondergewaardeerd in Nederland.

"Dat ik een imago van een benenbreker heb, vind ik niet vervelend. Het is alleen maar goed als mensen op die manier je naam noemen", vertelt Bulthuis in gesprek met Voetbal International. "Ik heb mijn eigen stijl en daar moeten de mensen het maar mee doen. Ik denk dat er weinig spelers zoals ik zijn in de Eredivisie, en dat zegt misschien meer over de Eredivisie dan over mij. Toen ik in Duitsland zat, zag ik zulke types zoals ik namelijk wel veel meer."

In Heerenveen wordt Bulthuis wél gewaardeerd, stelt hij vast. De stopper is volgens de club een welkome aanvulling op de 'lieve' selectie van de Friezen. "Het is altijd goed om een gek in je team te hebben, toch? Iemand die de boel in de kleedkamer een beetje kan opstoken, geintjes maakt. En op het veld flink erin kleunt."

De verdediger benadrukt echter dat hij meer kan dan alleen schoppen en duelleren. "Als wij de bal hebben, draai ik moeiteloos mee. Dat moet ook wel, anders red je het echt niet al die jaren. Ik heb bij Nürnberg en bij Utrecht vrijwel altijd gespeeld, dat flik je echt niet als je alleen maar anderen kunt schoppen." Bulthuis groeide in Nürnberg zelfs uit tot publiekslieveling. "Ik was een van de eerste spelers in de clubgeschiedenis die zijn eigen sjaal kreeg, ik ben daar nog steeds hartstikke trots op."