Hoge verwachtingen in Eindhoven: 'Binnen vijf jaar bij een Europese topclub'

Hoge verwachtingen in Eindhoven: 'Binnen vijf jaar bij een Europese topclub'

16-05-2018 13:37
33

Mark van Bommel is 'binnen vijf jaar' trainer van een Europese topclub. Dat denkt PSV-talent Michal Sadilek. Onder leiding van Van Bommel werd hij met PSV O19 dit seizoen kampioen van Nederland. 

Sadilek is onder de indruk geraakt van Van Bommel (41), vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Hij weet wanneer hij boos moet zijn en wanneer juist niet. Naast onze trainer is hij ook onze vriend. Na de training blijft hij altijd in de kleedkamer hangen en kun je werkelijk over alles met hem praten."

De voormalig middenvelder van onder meer FC Barcelona, AC Milan en Bayern München heeft hem ook geholpen bij zijn persoonlijke ontwikkeling. "Hij heeft natuurlijk veel ervaring als middenvelder, dus kan mij heel gericht helpen met mijn ontwikkeling. Qua speler lijk ik ook veel op hem. Ik ben goed in de duels, fysiek sterk, heb een goede conditie en ben een echte leider. Een soort Mark van Bommel dus, alleen iets kleiner haha."

"Ik denk dat hij binnen vijf jaar trainer is bij een Europese topclub. Die ambitie heeft hij ook", weet Sadilek. "Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar misschien is hij binnen twee jaar wel hoofdtrainer bij PSV. Daar is hij ook klaar voor, denk ik. En niet alleen ik, dat vindt iedereen in ons team."

Lees ook: 'Brands en ik hebben nog een gesprek daarover, maar ik wil graag bij PSV blijven'