Derksen verwacht promotie voor FC Emmen: Schijt aan de hele wereld

Derksen verwacht promotie voor FC Emmen: "Schijt aan de hele wereld"

16-05-2018 20:45
44

FC Emmen staat in de finale van de play-offs en heeft een unieke kans om te promoveren naar de Eredivisie. Johan Derksen heeft er alle vertrouwen in dat het de club gaat lukken. In gesprek met RTV Drenthe blikt hij vooruit op het tweeluik met Sparta Rotterdam, dat in de vorige ronde afrekende met FC Dordrecht.

"FC Emmen speelde fantastisch tegen NEC, maar een paar dagen later in Nijmegen wist ik niet wat ik zag. Daar speelden ze als bange provincialen die hun ogen uitkeken in een grote stad", zegt de tv-analist over de twee duels met NEC, die een groot contrast aantoonden. Thuis werd met 4-0 gewonnen, uit met 4-1 verloren. "En zo red je het niet. Je moet vooral niet bang zijn voor Sparta."

"Als je ziet hoeveel moeite Sparta had met FC Dordrecht, terwijl Dordrecht de veters van Emmen nog niet mag vastmaken, dan hoeft Emmen zich helemaal geen zorgen te maken", vervolgt Derksen zijn relaas. "En je weet hoe Dick Advocaat is: behoudend, hij houdt de boel dicht, valt niet aan. Dus Emmen: Schijt aan de hele wereld! Ik heb er wel vertrouwen in, ik denk dat FC Emmen promoveert naar de Eredivisie."