Lijnders ziet gelijkenis tussen NEC en Liverpool: We werden achtste

Lijnders ziet gelijkenis tussen NEC en Liverpool: "We werden achtste"

16-05-2018 21:02
46

Pepijn Lijnders is er niet in geslaagd om met NEC te promoveren naar de Eredivisie. De Nijmegenaren waren topfavoriet voor het kampioenschap in de Jupiler League, maar sinds de komst van de oefenmeester vallen de resultaten tegen. Diens zelfvertrouwen lijkt daar echter niet onder te lijden.

"Ik zie heel veel gelijkenissen tussen NEC en het eerste seizoen van Jürgen Klopp bij Liverpool", legt Lijnders (35), die in januari overkwam uit de Engelse havenstad, uit in gesprek met VI. "Iedereen is dat nu alweer vergeten, maar we werden achtste in zijn eerste jaar. Dat ging hetzelfde als nu bij NEC. Bijna iedere kans voor de tegenstander was raak en zelf waren we een stuk minder effectief."

"Maar de trainingen waren top, daar zagen we ontwikkeling. Daarna hebben we gericht spelers gehaald die aansluiten bij de nieuwe speelstijl en nu vindt iedereen het fantastisch", vervolgt de jonge hoofdtrainer zijn vergelijking met the Reds, die volgende week de finale van de Champions League spelen. "Dit soort voetbal ontstaat niet door een keer met een toverstaf te zwaaien. Het is iedere dag keihard werken: trainen, trainen, trainen."

Jong Ajax greep de titel in de Jupiler League, Fortuna Sittard promoveerde rechtstreeks via de tweede plek. NEC eindigde op de derde plaats en wist via de play-offs ook geen promotie af te dwingen. Toch heeft Lijnders alle vertrouwen in het komende seizoen, hij denkt dat de Eredivisie uiteindelijk haalbaar is. "Dat kost tijd, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat we de eindbestemming gaan bereiken bij NEC. Ik heb hier geleerd dat spelers geen machines zijn."