Barcelona wint herdenkingsduel Mandela tijdens 'trip van drie miljoen'

Barcelona wint herdenkingsduel Mandela tijdens 'trip van drie miljoen'

16-05-2018 23:14
14

Barcelona heeft een eenvoudige overwinning geboekt op Mamelodi Sundowns (1-3) en daarmee hebben de Catalanen de Mandela Centenary Cup binnengehaald. Het duel stond in het teken van Nelson Mandela, die dit jaar honderd zou zijn geworden. De trip van de Spaanse kampioen heeft de sponsorende mijnbouwmagnaat Patrice Motsepe zo'n drie miljoen euro gekost.

De wedstrijd werd gespeeld in Soccer City te Johannesburg. Op dit veld besliste Andrés Iniesta de WK-finale van 2010 tussen Spanje en Nederland. De middenvelder, die Barcelona deze zomer verlaat, stond in de basis tegen de Mamelodi Sundowns. Marc-André ter Stegen stond onder de lat, maar werd in de rust vervangen door Jasper Cillessen. 

Toen had het hoogtepunt van de avond echter al plaatsgevonden. Ousmane Dembélé maakte met een fraaie uithaal de 0-1 en dat was het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Luis Suárez verdubbelde de marge en André Gomes tekende de 0-3 aan. Sibusiso Vilakazi wist namens de Zuid-Afrikanen nog een eretreffer te produceren. Barça keert terug naar Spanje en maakt zich op voor het afscheidsduel van Iniesta: de afsluitende competitiewedstrijd tegen Real Sociedad.