'Brands krijgt 100 miljoen en fors salaris bij Everton; club hoopt op Raiola'

'Brands krijgt 100 miljoen en fors salaris bij Everton; club hoopt op Raiola'

Gepubliceerd: donderdag 17 mei 2018 om 07:03do 17-05-2018 om 07:03

Marcel Brands krijgt komende zomer 100 miljoen euro waarmee hij nieuwe spelers kan kopen bij Everton. Als het nodig is, is eigenaar Farhad Mashiri bereid om nóg meer geld beschikbaar te stellen.

Dat meldt De Telegraaf, dat ook weet dat Brands een fors salaris kan verdienen bij Everton. Het doel van Everton is om aan te haken bij de eerste zes clubs van de Premier League. Daar is veel geld voor nodig, geld dat Brands ook krijgt.

In eerste instantie krijgt hij de beschikking over 100 miljoen euro, maar dat wordt mogelijk nog meer. Moshiri zou zomaar flink gesteund kunnen worden door de Russische miljardair Alisher Usmanov. Usmanov is momenteel nog aan Arsenal verbonden en wil van zijn aandelen af.

Moshiri en Usmanov hopen zaken te kunnen doen met zaakwaarnemer Mino Raiola, die de club aan grote spelers kan helpen. Raiola werkt al jaren samen met Brands en heeft een flinke vinger in de pap gehad bij de aanstelling van Brands bij Everton, schrijft De Telegraaf. "Het eerste contact is via Mino gekomen, maar voor de rest niet. Mino is een goede vriend van mij. Dat is hij al sinds mijn RKC-tijd", nuanceert Brands.

Dat Brands veel geld tot zijn beschikking krijgt, wil niet zeggen dat zijn taken makkelijker worden. "Hoe groter de bedragen, hoe groter de verantwoordelijkheid gaat voelen die daarmee samenhangt. Soms lijkt het alsof groot geld een beetje lui maakt, maar ik denk niet dat ik lui ben."

Brands gaat volgens De Telegraaf zo'n twee miljoen euro per jaar verdienen bij Everton. Dat is veel meer dan zijn voorganger Steve Walsh, die in dezelfde functie 1,2 miljoen per jaar verdiende. Everton maakte woensdag bekend dat Walsh vertrekt. Brands gaat in Engeland ruim de helft meer verdienen dan wat hij bij PSV verdient.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws