'Mijn onderlinge rivaliteit met Pellè was erg groot, we wilden elkaar aftroeven'

'Mijn onderlinge rivaliteit met Pellè was erg groot, we wilden elkaar aftroeven'

17-05-2018 09:16
10

Sergio Romero denkt met warme gevoelens terug aan zijn tijd bij AZ. De Argentijnse doelman, inmiddels actief bij Manchester United, stond tussen 2007 en 2011 onder contract in Alkmaar, waar hij onder meer veel omging met Graziano Pellè.

"Ik had een speciale klik met Graziano Pellè, die spreek ik nog tot op de dag van vandaag. Maar ook met de Nederlandstalige spelers kon ik het uitstekend vinden", vertelt Romero op de AZ-website. "Gijs Luirink bijvoorbeeld. We begrepen elkaars taal niet, maar we hadden op een bepaalde manier een gemeenschappelijke humor. Ik kon altijd wel met hem lachen.”

In Alkmaar bombardeerde Romero zichzelf als dj. "Ik voelde me al snel genoeg op mijn gemak om mijn teamgenoten Argentijnse liedjes voor te schotelen. Pellè zat altijd naast me en na een training of wedstrijd slingerden we steevast de nummers aan op onze iPod Nano. Louis van Gaal vond de Argentijnse muziek overigens maar niets. Dus zodra hij de kleedkamer had verlaten ging de volumeknop een flink tandje omhoog."

"Onze selectie had genoeg scorend vermogen, dus ik kon altijd flink aan de bak", denkt de Argentijn terug aan de trainingen. "Mijn onderlinge rivaliteit met Pellè was erg groot, we probeerden elkaar continu af te troeven. Dat merkte je trouwens ook wel in het algemeen. Iedereen wilde maar beter en beter worden."