'PSV kan gewilde verdediger verhuren, maar geeft voorkeur aan koopconstructie'

'PSV kan gewilde verdediger verhuren, maar geeft voorkeur aan koopconstructie'

17-05-2018 12:39
31

NAC Breda denkt in de zoektocht naar een nieuwe verdediger aan Jordy de Wijs van PSV. Dat meldt Voetbal International. De Wijs (23) heeft meer opties.

VI spreekt van een handvol clubs uit de Eredivisie die bij PSV hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid van De Wijs. NAC is in elk geval één van de kandidaten. Mitchell van der Gaag, de nieuwe trainer van de Bredase club, werkte het afgelopen anderhalf jaar al met De Wijs bij Excelsior.

Daar komt bij dat technisch directeur Hans Smulders van NAC de laatste jaren vaak zaken doet met PSV. Rai Vloet, Menno Koch, Oliver Rommens en Nigel Bertrams kwamen allemaal over van de Eindhovense club. NAC wil De Wijs het liefst huren, terwijl PSV inzet op een koopconstructie.

Het is geen geheim dat De Wijs mag vertrekken bij PSV. Hij groeide op bij De Herdgang, maar tot een échte doorbraak in de hoofdmacht kwam het vooralsnog niet. Bij NAC moet hij de opvolger van Pablo Mari worden. De Spaanse huurling, tevens aanvoerder, keert terug naar Manchester City.