Kluivert stuurt aan op vertrek bij Ajax: Ik voel me onder druk gezet

Kluivert stuurt aan op vertrek bij Ajax: "Ik voel me onder druk gezet"

Gepubliceerd: donderdag 17 mei 2018 om 19:19do 17-05-2018 om 19:19

Justin Kluivert gaat zijn contract bij Ajax niet verlengen. Dat vertelt de negentienjarige buitenspeler in een uitgebreid interview met de Volkskrant.

Edwin van der Sar zei bij Rondo dat zaakwaarnemer Mino Raiola Kluivert naar de uitgang van Ajax 'duwt'. "Maar Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen", zegt Kluivert. "Wat willen zij werkelijk? Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd. Het publiek denkt dat het alleen om geld gaat, terwijl iedereen weet dat ik het goed had. Ik zat helemaal niet te wachten op geld. Voetbal is belangrijk. Ik wil mezelf ontwikkelen."

Kluivert heeft getwijfeld of hij zijn contract wel moest verlengen. Hij wordt door de buitenwacht gezien als geldwolf, maar dat is hij naar eigen zeggen niet. Tijdens de onderhandelingen kreeg de aanvaller geen prettig gevoel. "Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. Ik heb kort met Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) gesproken."

"Ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld. Door alle speculaties is de emmer vol geraakt. En ik maak de keuze, niet mijn moeder of mijn vader. Mijn moeder staat achter elke keuze die ik maak."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws