Openhartige Ziyech: Ik dacht ook: krijg allemaal maar de klere

Openhartige Ziyech: "Ik dacht ook: krijg allemaal maar de klere"

17-05-2018 21:33
39

Het incident met enkele Ajax-supporters heeft Hakim Ziyech een aantal dagen beziggehouden, maar daarna zette hij het van zich af. De botsing met enkele supporters heeft Ziyech echter niet doen besluiten om te vertrekken. Die beslissing stond al langer vast.

"Er klaar mee? Dat had ik ook. Ik dacht ook: krijg allemaal maar de klere. Je beseft je daarna wel dat je je energie in de verkeerde dingen steekt", zegt Ziyech bij Andy in de Auto. "Ik heb geen idee, man. Ik begrijp het zelf ook niet. Uiteindelijk is het zoals het is. Ik ben niet iemand die haatdragend is."

"Het ging alleen maar daarover, dus het leek alsof ik er teveel mee bezig was, terwijl dat niet zo was. Ik beantwoord de dingen die mensen mij vragen. Zodra ik op de club was, was ik het kwijt. Ik heb er twee, drie dagen energie ingestoken, daarna ging ik door."

Ook de trainerswissel heeft geen invloed gehad op de keuze van Ziyech om te vertrekken. "Het was voor mij in de winterstop al duidelijk dat ik in de zomer weg wilde. Ik had het gevoel dat ik het hier wel gezien had. Ik speelde mindere wedstrijden, maar dat heeft iedere speler."

"Bij veel wedstrijden had ik echt een prikkel nodig. Na sommige wedstrijden was ik echt helemaal gesloopt. Vorig jaar bijvoorbeeld tijdens de Europa League. Dit jaar had ik soms het gevoel dat ik een goede wedstrijd had gespeeld, terwijl ik weinig had gedaan."