'Klopp hoort van ontslag en overweegt 'shock comeback' van Lijnders'

'Klopp hoort van ontslag en overweegt 'shock comeback' van Lijnders'

18-05-2018 00:02
41

Jürgen Klopp overweegt Pepijn Lijnders terug te halen naar Liverpool, meldt boulevardkrant The Daily Mail. Klopp zit bij Liverpool zonder assistent sinds het vertrek van Zeljko Buvac en denkt eraan om van Lijnders opnieuw zijn assistent te maken.

Lijnders verliet Liverpool in januari voor het hoofdtrainerschap bij NEC. De club slaagde er niet in om te promoveren, waarna Lijnders donderdag werd ontslagen. The Daily Mail schrijft dat de 35-jarige trainer mogelijk voor een 'shock comeback' staat. Klopp is op zoek naar een nieuwe assistent en overweegt alle opties die hij heeft. Lijnders is er daar een van. Lijnders had in zijn tijd bij Liverpool een uitstekende band met de vijftigjarige Duitser, die vol lof is over de laptoptrainer.

Buvac is geen assistent meer van Klopp, maar is officieel nog wel werknemer van Liverpool. Daardoor is het formeel nog mogelijk dat hij terugkeert in zijn oude functie, al lijkt dat niet waarschijnlijk. Of Lijnders daadwerkelijk terugkeert naar Liverpool, zal moeten worden afgewacht. Klopp zal voor de Champions League-finale op 26 mei geen beslissing nemen over wie zijn nieuwe rechterhand wordt.

Donderdag werd door NEC naar buiten gebracht dat Lijnders na minder dan een half jaar zijn spullen mag pakken. Hij is er niet in geslaagd om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Toen Lijnders bij NEC begon, stond de club eerste. Hij eindigde als derde. In de play-offs om promotie was FC Emmen over twee wedstrijden te sterk. De fans zagen het al een tijdje niet meer zitten in Lijnders.

Lees ookGroot nieuws uit Nijmegen: NEC en Lijnders met onmiddellijke ingang uit elkaar