'We hebben best een klap gekregen bij Ajax, heel jaar op de bank is niet leuk'

'We hebben best een klap gekregen bij Ajax, heel jaar op de bank is niet leuk'

18-05-2018 10:46
69

Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer stonden twee jaar geleden te boek als de grootste talenten van Nederland. Inmiddels speelt het trio niet meer bij Ajax en mag alleen Tete zich Oranje-international noemen. De rechtsback van Olympique Lyon schrijft zijn vrienden echter niet af.

"Iedereen heeft een eigen weg", zegt Tete tegen Voetbal International. Riedewald en Bazoer zitten op de bank bij respectievelijk Crystal Palace en VfL Wolfsburg. "Dat betekent niet dat ze het niet goed doen, maar het gaat gewoon met ups en downs. Dat is altijd zo. Dat hebben jullie ook bij mij gezien. Nu speel ik weer veel, maar hiervoor helemaal niks, een heel jaar lang."

"Ik geloof nog steeds in Jaïro en Riechedly. Ze hebben nog steeds de kwaliteiten, ze zijn het niet verleerd", vervolgt de Lyon-back. "Misschien komt het volgend jaar wel. Je moet altijd hoop blijven houden."

Tete praat regelmatig met Riedewald en Bazoer over hun laatste Ajax-jaar. "We hebben toch best wel een klap gekregen, Jaïro en ik. Een heel jaar op de bank zitten is niet leuk. Bazoer ging al eerder weg. Hoe de situatie nu is, is hoe het gaat. Je moet er gewoon het beste van maken. Je moet knallen en alles geven, meer kun je niet doen."