'Blij en trots dat ik de kans krijg Eredivisie-trainer te zijn, dat was een gemis'

'Blij en trots dat ik de kans krijg Eredivisie-trainer te zijn, dat was een gemis'

18-05-2018 11:06
22

Jan Olde Riekerink werkte bij Ajax, AA Gent, FC Emmen, FC Porto en Galatasaray, maar was nog nooit hoofdtrainer in de Eredivisie. Bij sc Heerenveen krijgt zijn wens op 55-jarige leeftijd alsnog gestalte en daar is hij blij mee.

"Ik ben blij en trots dat ik de kans krijg trainer in de Eredivisie te zijn. Dat is een gemis geweest", reageert Olde Riekerink in De Telegraaf. Hij beseft dat hij door zijn buitenlandse avonturen uit beeld is geraakt. "Maar ik ben in Nederland opgegroeid, dus met onze opvattingen geïnfecteerd. Ik heb bijvoorbeeld elf jaar bij Ajax gezeten. Die filosofie heeft zich altijd in mij doorgezet."

Ook in het Algemeen Dagblad zegt Olde Riekerink de publieke opinie te begrijpen. "Het is logisch dat mensen dat verrassend vinden. Dat is het nu eenmaal als je lang in het buitenland hebt gewerkt. Dan is er in de tussentijd een generatie van trainers opgestaan die het goed doen. En in Nederland worden er nu eenmaal ook vaker jonge trainers aangesteld. Bovendien profileerde ik me niet als een werkzoekende trainer."