Overmars stipt Ajax-fiasco en succes aan: 'Daarom zeg ik dat het flinterdun is'

Overmars stipt Ajax-fiasco en succes aan: 'Daarom zeg ik dat het flinterdun is'

19-05-2018 09:29
105

Marc Overmars denkt dat de wereld er anders uit had gezien als Ajax op 8 mei 2016 de landstitel had gepakt bij De Graafschap. Dat Ajax al vier keer op rij geen kampioen is geworden, achtervolgt de club al een tijdje. Ook dit seizoen werd de club geen kampioen.

"Het is een teleurstellend seizoen geweest. Dat moet je ook gewoon durven zeggen", zegt Overmars bij Inside Ajax van Ziggo Sport. "We moeten met man en macht proberen om het om te draaien zodat het volgend jaar wél een succes wordt. Daar ligt de focus op. Totaal mislukt seizoen? Dat is wel de conclusie. Je bent vroeg uit Europa, uit de beker en we zijn geen kampioen geworden. Dan is die conclusie terecht."

Overmars vindt het terecht dat ook hij afgerekend wordt op slechte resultaten. "Ajax, trainers of ik moeten altijd afgerekend worden op prestaties. Het is hard, maar een bal op de paal of binnenkant paal is ook een wereld van verschil. Daar draait het uiteindelijk om. Het is in het voetbal flinterdun, succes of geen succes."

"We stonden met 0-1 voor tegen De Graafschap (mei 2016, red.). Als we die gewoon hadden binnengehaald, werden we ook niet continu achtervolgd met dat we al vier jaar geen kampioen zijn geworden."

Overmars wil wel een ander groot succes aanstippen. "We hebben vorig jaar de Europa League-finale gespeeld. Ik durf wel te zeggen dat dat heel veel punten heeft gekost in de competitie. Daarom geef ik aan dat het flinterdun is. Die bal op de paal of niet."