Geprezen PSV'er over toekomstplannen: 'Er komt een moment dat een club langskomt'

Geprezen PSV'er over toekomstplannen: 'Er komt een moment dat een club langskomt'

19-05-2018 11:59
69

Phillip Cocu denkt (nog) niet aan een vertrek bij PSV. De trainer koestert wat hij op dit moment heeft bij de kampioen en gaat pas nadenken over een nieuwe stap wanneer geïnteresseerde clubs zich melden in Eindhoven. 

"Ik denk pas na over dingen als ze op mijn pad komen", zegt Cocu in een groot interview met Volkskrant Magazine. "Is dit het juiste moment, is het de juiste club? Ik realiseer me dat ik bij een fantastische club zit waar ik veel mogelijkheden heb. Maar er komt een moment dat een andere club langskomt."

Frank de Boer, een goede vriend van Cocu, maakte eerder al de stap naar het buitenland na succesvolle jaren in de Eredivisie. Dat pakte niet goed uit: De Boer werd bij Internazionale en Crystal Palace al snel ontslagen. "We hebben daarover gepraat", aldus Cocu. "Het zijn gigantische ervaringen geweest voor hem als coach. Vervelende ervaringen. Maar hij heeft ook veel meegenomen en je weet vooraf nooit hoe zo'n avontuur verloopt."

"De ene club ontslaat de trainer snel, de andere is standvastiger en volgt zijn lijn. Naar dat soort aspecten zal ik kijken. Ik sluit niet uit dat ik eens de stap zet, maar ik heb het gevoel dat ik bij PSV nog veel kan bereiken. Een langer Europees avontuur bijvoorbeeld. Die uitschakeling in de voorronde tegen Osijek zit me nog steeds niet lekker. Toen was ik heel boos. Dat moet volgende keer anders."