Advies uit Alkmaar voor geflopte Klaassen: 'Je moet echt alles kunnen'

Advies uit Alkmaar voor geflopte Klaassen: 'Je moet echt alles kunnen'

20-05-2018 10:08
30

Davy Klaassen had het érg moeilijk tijdens zijn eerste jaar in de Premier League. Bij Everton kwam de middenvelder amper aan de bak. Ron Vlaar weet uit eigen ervaring dat het er in Engeland totaal anders aan toegaat dan in de Nederlandse competitie.

Vlaar, tegenwoordig in dienst van AZ, speelde een aantal seizoenen voor Aston Villa. "De stap is zó groot. De intensiteit is enorm",vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Davy moet vooral doen waar hij zichzelf fijn bij voelt. Maar het is duidelijk dat hij zijn lichaam zal moeten wapenen tegen het geweld van de Premier League."

De ervaren stopper paste zich 'relatief makkelijk' aan het Premier League-niveau aan. "Voor een verdediger is dat ook wel iets eenvoudiger. Op het middenveld moet je echt alles kunnen. Box-to box. Plus het betere sloopwerk verrichten. En dan ook nog op een creatieve manier het verschil maken. Dat is echt heel moeilijk."

"Wat hem nu helpt, is de ervaring die hij het eerste jaar heeft opgedaan. Hij is gewend aan de omgeving en vooral ook aan de intensiteit. Davy weet nu uit de praktijk wat er van je verwacht wordt. Ik hoop dat dat hem gaat helpen."