Toptransfer optie voor Oranje-aanvaller: Ik wil zeker wel een stap maken

Toptransfer optie voor Oranje-aanvaller: "Ik wil zeker wel een stap maken"

Gepubliceerd: maandag 21 mei 2018 om 10:47ma 21-05-2018 om 10:47

Dat Nederland deze zomer niet aanwezig is op het WK in Rusland, is voor Quincy Promes extra pijnlijk. De aanvaller van Spartak Moskou en het Nederlands elftal leeft in Rusland tussen de voorbereidingen en festiviteiten voor het vierjaarlijkse voetbalfeest. 

"Ze verbouwen nu alles. Grote spandoeken enzo", zegt Promes met pijn in het hart tegen de NOS. "Ik heb van dichtbij gezien wat we gaan missen en dat is erg zuur. Als we wel naar het WK waren gegaan had ik als het ware thuis gespeeld. Maar we moeten het accepteren, we slaan een nieuwe weg in met een nieuw team. Deze trainingsstage is een kans om sterker te worden. We mogen nooit meer een eindtoernooi missen."

Of Promes de zomer in Moskou gaat doorbrengen? "Ik denk het niet. Ik heb wel heel veel uitnodigingen gehad om erbij te zijn, voor televisie onder meer. Ik denk dat ik het anders ga verwerken, dus dat ik het WK mis", aldus de aanvaller. 

Toekomstplannen
Promes werd dit seizoen voor de tweede keer op rij topscorer van de Russische competitie. "Ik heb persoonlijk een goed seizoen gedraaid. We zijn derde geworden en ik ben topscorer van de competitie. Dat is de tweede keer op rij, mooi."

Een zomerse transfer naar de Europese top behoort tot de mogelijkheden voor Promes. "Ik heb ambities, dat weet iedereen. Ik zit in de bloei van m'n carrière dus ik wil zeker wel een stap maken, maar dan moet het wel de goede stap zijn. Ik heb ambities, dus als er iets moois komt dan ga ik er zeker over nadenken."

Eerder werd Promes nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar Liverpool.

Poll

Kan Promes de Europese top aan?

(1805 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws