Waterreus: 'Van Bronckhorst, hoe is het mogelijk? Lachwekkend gewoon'

Waterreus: 'Van Bronckhorst, hoe is het mogelijk? Lachwekkend gewoon'

Gepubliceerd: dinsdag 22 mei 2018 om 07:00di 22-05-2018 om 07:00

Ronald Waterreus snapt niet dat PSV-trainer Phillip Cocu aan de haal is gegaan met de prijs voor Beste Trainer. Andere coaches hadden in aanmerking moeten komen, vindt de columnist van dagblad de Limburger. De nominatie van Giovanni van Bronckhors (Feyenoord) is helemáál een aanfluiting, stelt Waterreus. 

'Hoe is het immers mogelijk dat Van Bronckhorst, wiens slechte seizoen in De Kuip slechts enigszins gered werd met de bekerwinst, eveneens een van de genomineerden was? Lachwekkend gewoon', aldus de voormalig doelman. 

Cocu won de Rinus Michels Award voor Beste Trainer van het seizoen 2017/8. 'Zonder de prestatie van Cocu te bagatelliseren, stel ik vast dat er in het verleden wel wat meer trainers op de platte kar door Eindhoven zijn getrokken. Zo héél bijzonder is dat niet.'

'Als ik het voor het zeggen had gehad, zouden andere trainers de prijs krijgen. Mitchell van der Gaag bijvoorbeeld, die twee jaar op rij het onmogelijke presteerde met Excelsior. Of Maurice Steijn, onder wie VVV met kerst al veilig was. Ze werden niet eens genoemd.' 

Waterreus eindigt met de opmerking dat de uitreiking van de Rinus Michels Awards een 'een wassen neus van de bovenste plank' is zolang een jury niet objectief onderzoek doet en bepaalt welke trainer het beste werk heeft verricht. 

Poll

Verdient Cocu de prijs voor Beste Trainer?

(6887 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws