NEC zet mes in de selectie en neemt afscheid van twaalf spelers

NEC zet mes in de selectie en neemt afscheid van twaalf spelers

22-05-2018 16:58
35

NEC neemt deze zomer afscheid van twaalf spelers. Enkele aflopende contracten worden niet verlengd en diverse huurspelers keren terug naar hun club.

NEC laat via de officiële kanalen weten dat Wojchiech Golla, Gregor Breinburg, Janio Bikel, Maarten Paes, Michael Heinloth en Joris Delle een aflopend contract hebben en volgend seizoen niet terugkeren bij de club. De optie in het contract van Steeven Langil wordt niet gelicht. Ook het contract van Mohamed Rayhi loopt af, maar NEC gaat nog wel met hem in gesprek over een mogelijke verlenging. 

Anass Achahbar en Ted van de Pavert zijn gehuurd van PEC Zwolle en keren terug naar hun oorspronkelijke club. NEC had de optie om het duo definitief over te nemen, maar doet dat niet. Calvin Verdonk en Jari Schuurman zijn gehuurd van Feyenoord en keren terug naar Rotterdam-Zuid.

"Door de deels noodgedwongen renovatie van onze selectie kunnen we met frisse spelers, die allen een NEC-toekomst hebben, verder bouwen aan NEC, dat zie ik als een voordeel. Hierbij zal ook de doorstroming van eigen opgeleide spelers een prominentere plek krijgen. Op dit moment werken we, samen met de eigen academie en de geprofessionaliseerde scouting, keihard aan de nieuwe selectie", licht technisch directeur Remco Oversier toe.

Lees ookGroot nieuws bij Sparta: club neemt afscheid van vijftien (!) spelers