'City overweegt De Ligt-poging; Guardiola schat speelminuten voor Ajacied in'

'City overweegt De Ligt-poging; Guardiola schat speelminuten voor Ajacied in'

22-05-2018 17:19
53

Manchester City is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt, maar manager Pep Guardiola wil eerst inschatten hoeveel speelminuten de verdediger van Ajax zou maken als hij de transfer maakt naar de Premier League. Dat meldt kwaliteitskrant The Guardian.

Guardiola is gecharmeerd van De Ligt en overweegt een poging te doen om de achttienjarige Ajacied weg te halen uit Amsterdam. De Ligt wordt in Engeland gezien als een mogelijke vervanger van Vincent Kompany. De Ajacied past in het profiel van City, dat op zoek is naar een jonge en technisch begaafde verdediger.

Wat City ook aanspreekt is dat De Ligt al Europese ervaring heeft opgedaan. In de Europa League-finale tegen Manchester United stond hij in de basis en ook bij het Nederlands elftal lijkt hij verzekerd te zijn van een basisplaaats. 

Volgens The Guardian wil Guardiola eerst in kunnen schatten hoeveel De Ligt gaat spelen, voor hij de interesse gaat concretiseren. De Spanjaard heeft met Nicolas Otamendi, John Stones, Aymeric Laporte en Kompany al een aantal centrale verdedigers in huis. Kompany eindigde het seizoen sterk, maar is erg blessuregevoelig. Daardoor speelde hij slechts een klein gedeelte van het afgelopen seizoen.

Lees ook'Ajax legt acht miljoen euro op tafel; 'steeds concretere' interesse in De Ligt'