'Ik ben Feyenoorder, maar speelde bij Ajax. Daar kwam ik natuurlijk niet voor uit'

'Ik ben Feyenoorder, maar speelde bij Ajax. Daar kwam ik natuurlijk niet voor uit'

Gepubliceerd: dinsdag 22 mei 2018 om 18:28di 22-05-2018 om 18:28

Joël Tillema is nu amateur bij Rijnsburgse Boys, maar heeft een verleden bij Ajax. De 28-jarige middenvelder groeide op op De Toekomst, al had hij een voorkeur voor Feyenoord.

Tillema speelde met grote namen in Amsterdam. "Ik speelde met onder anderen Toby Alderweireld, Sergio Padt, Siem de Jong en later Daley Blind", vertelt hij aan ELF Voetbal. "De toernooien waren altijd prachtig, zo heb ik als jonge jongen gespeeld in Japan en Maleisië. Op dat soort toernooien zag je de mensen kijken: kijk, daar loopt het grote Ajax."

Maar, Tillema was eigenlijk helemaal geen Ajacied. "Om eerlijk te zijn: ik was altijd fan van Feyenoord, haha. En nog steeds. Ik ben Feyenoorder, maar ik speelde in de jeugd voor Ajax. Ik kwam er natuurlijk niet voor uit in Amsterdam."

"Na Ajax ging ik naar ADO Den Haag, waar ik het ook prima naar mijn zin heb gehad. Ik speelde een paar wedstrijden in de Eredivisie, maar in mijn laatste jaar kwam ik niet meer aan bod. Er was nog wel wat interesse vanuit de Jupiler League, maar in mijn hoofd was ik er klaar mee. Achteraf heb ik daar wel een beetje spijt van."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws