'Als PSV me vraagt om terug te komen, zou ik het misschien nog doen ook'

'Als PSV me vraagt om terug te komen, zou ik het misschien nog doen ook'

22-05-2018 18:46
54

Adam Maher blikt in een uitgebreid interview met Voetbal International terug op zijn mislukte periode bij PSV. De middenvelder speelde vijf seizoenen in Eindhoven, maar brak nooit echt door. Maher baalt dat hij regelmatig werd gewisseld, naar eigen zeggen zonder reden. Hij sprak daarover met Phillip Cocu.

Maher ging in 2015 met de PSV-trainer in gesprek over zijn rol. Cocu vertelde hem dat hij door het vertrek van Georginio Wijnaldum zou stijgen in de hiërarchie. Maher startte in de Johan Cruijff Schaal en in de competitie tegen ADO Den Haag, maar daarna ging het weer mis. Wat hij dacht? "Dat er A werd gezegd, maar B werd gedaan", vertelt Maher.

"Ik heb liever dat je zegt dat ik een slechte speler ben, dat ik niet goed genoeg ben voor een bepaalde rol en dat je voor iemand anders kiest, dan dat je tegen mij liegt. Dat zat me dwars. Gedurende het seizoen verdween ik langzaam uit de basis."

Maher voelde dat het lastig voor hem ging worden. "Ik was klaar met de situatie, dat zeker. Maar niet met PSV. Nooit. Als ze me nu zouden vragen of ik toch nog terug wilde komen, zou ik het misschien nog doen ook. Maar op dat moment moest ik gewoon weg, dat voelde ik aan alles."