'Bij Ajax was het seizoen klaar, dus toen hadden we contact met PSV'

'Bij Ajax was het seizoen klaar, dus toen hadden we contact met PSV'

22-05-2018 19:11
99

Voor bijna alle PSV'ers is de vakantie begonnen, maar dat geldt niet voor Nick Viergever. De verdediger kwam transfervrij over van Ajax en na een jaar vol blessureleed heeft Viergever nog wat extra training nodig om fit te worden. 

De afgelopen dagen trainde Viergever voor het eerst op de Herdgang om helemaal fit te worden. Dat is goed bevallen. "Iedereen heeft het altijd over de Herdgang en de rust die er heerst. Dat merk je wel. Dat is heel fijn, je kan je gang gaan, ook met de groep. Met de bossen er omheen geeft de Herdgang een heel goed gevoel", zegt Viergever tegen PSV TV

Ondanks dat het nieuwe seizoen nog niet is begonnen, traint Viergever dus al bij zijn nieuwe werkgever. "Bij Ajax was het seizoen klaar, dus toen hadden we contact met de vraag of ik extern ergens zou gaan trainen of alvast hier. Hier kan ik alvast wennen en iedereen leren kennen. Ik ben lekker aan de slag gegaan, heb iedereen leren kennen en gezien hoe het er allemaal aan toe gaat. Dat voelt wel goed."

In zijn laatste jaar bij Ajax werd Viergever geteisterd door enkelblessures. Daardoor speelde hij weinig wedstrijden en is de behoefte aan vakantie ook minder groot. "Normaal ben je echt toe aan vakantie, vooral mentaal. Maar het laatste halfjaar heb ik die spanningen en mentale druk eigenlijk niet gehad. Het was meer revalideren en optrainen", blikt de PSV-aanwinst terug. 

Eind juni begint PSV de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dan verwacht Viergever er te staan. "We hebben weken de tijd om te zorgen dat ik 27 juni fit aan de voorbereiding begin. Dat is het doel. We liggen zeker op schema, dat kan ik wel zeggen. Een weekje extra doortrainen en iets eerder beginnen, dat moet ervoor zorgen dat ik op en top fit ben."

No Poll