Degradanten Pieters en Martins Indi krijgen gezelschap van succestrainer

Degradanten Pieters en Martins Indi krijgen gezelschap van succestrainer

22-05-2018 22:24
10

Stoke City heeft een nieuwe manager aangesteld. Gary Rowett komt over van Derby County en heeft zichzelf tot de zomer van 2021 aan The Potters verbonden.

De 44-jarige Engelsman heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als manager in de lagere Engelse divisies: zo wist hij met Burton Albion voor degradatie uit het profvoetbal te behoeden en promoveerde hij later met The Brewers. Rowett haalde met Derby County de play-offs om promotie naar de Premier League, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Fulham. "We zijn blij dat we zo snel hebben kunnen handelen", laten bestuursleden Peter en John Coates weten aan de clubsite van Stoke City. "We kijken uit naar onze samenwerking met Gary en hopen dat hij ons zo snel mogelijk terug naar de Premier League kan brengen."

Stoke City speelde sinds 2008 op het hoogste Engelse niveau, maar eindigde dit seizoen op de negentiende plek, waardoor het is afgezakt naar het Championship. Rowett komt in het Britannia Stadium twee Nederlanders tegen: Erik Pieters en Bruno Martins Indi, die beiden over een doorlopend contract beschikken.