'Geen wraakgevoelens' bij Emanuelson: Ik hoop dat Ajax nog spijt gaat krijgen

'Geen wraakgevoelens' bij Emanuelson: "Ik hoop dat Ajax nog spijt gaat krijgen"

22-05-2018 23:45
35

Urby Emanuelson is pas 31 jaar, maar kan nu al terugkijken op een bewogen carrière. Met name zijn jaren bij AC Milan hebben grote indruk op de linkspoot gemaakt, vertelt hij aan FunX.

"Ik had zes jaar bij Ajax gespeeld en ik dacht dat ik alles had meegemaakt. Maar toen kwam ik in een land terecht, waar heel weinig Engels werd gesproken. Trainer Massimiliano Allegri sprak heel weinig Engels", haalt Emanuelson herinneringen op. "Als Mark van Bommel, Zlatan Ibrahimovic en Clarence Seedorf er niet waren geweest, zou het nog veel moeilijker zijn voor mij."

Ook de trainingen in Milaan vielen Emanuelson aanvankelijk zwaar. "Ik merkte zeker in het begin dat ik moe was en dat ik af en toe wegviel tijdens het autorijden. Heel erg gevaarlijk. Toen heb ik mijn moeder gebeld: mijn broer kwam mee naar Italië en reed me naar huis." De linkspoot kijkt echter vol trots terug op zijn tijd in Milaan. "Ik ben daar gewoon basisspeler geweest, wat niet veel mensen hadden verwacht. Dat ik als jonge jongen tussen zo'n ploeg met al die wereldsterren liep, daar mag ik best wel trots op zijn."

Inmiddels speelt Emanuelson met veel plezier bij FC Utrecht, maar hij denkt nog af en toe aan zijn oude liefde. "Ik hoop dat Ajax nog spijt gaat krijgen dat ze niet aan mij hebben gedacht. Maar ik leef niet met wraakgevoelens. Als Ajax komt, komen ze. Als ze niet komen, dan ga ik gewoon verder."

No Poll