'Wild boy' Memphis: 'Werd aangepakt op mijn hoed, m'n Rolls Royce, op alles'

'Wild boy' Memphis: 'Werd aangepakt op mijn hoed, m'n Rolls Royce, op alles'

23-05-2018 07:13
36

De tijden dat Memphis Depay zich druk maakte om zijn beeldvorming liggen achter hem. De in bloedvorm verkerende aanvaller van Olympique Lyon voelt rust, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Ik vergelijk het weleens met voedsel dat je tot je neemt", legt Memphis uit. "Als je gaat eten van alle kritieken, positief en negatief, leef je nooit je eigen leven. Dan ben je jezelf niet. In goede tijden at ik het zoet, in slechte tijden at ik de rotzooi: van beide krijg je buikpijn. Dan kun je het beter helemaal laten."

En dus leest Memphis niet meer wat over hem wordt geschreven. "Dat geeft rust man, echt. Soms krijg ik het nog wel mee, als vrienden me berichtjes sturen over wat er op tv is geroepen of zo. Voor mij hoeven die berichten niet. Ik heb genoeg trash gegeten. Dat is een les die ik nu heb geleerd, op 24-jarige leeftijd. Dat betekent dat ik nog heel wat jaren zonder die ballast kan genieten van wat ik doe. Dat is een lekker vooruitzicht."

Voor Memphis was het een leerproces. "Tijdens het WK in Brazilië werd ik de hemel in geprezen, alles was mooi en prachtig. Een jaar later misten we kwalificatie voor het EK en deugde er niks meer aan mij. Alsof ik in mijn eentje verantwoordelijk was. Ik werd aangepakt op mijn hoed, op m'n Rolls Royce, op alles eigenlijk. Ik stond model voor de slechte prestaties. In beide gevallen kun je het beter langs je heen laten gaan."

Dat lukt de oud-PSV'er nu goed. "Ik voel rust. Ik ben gelukkig met wie ik ben. Ik ben een wild boy met rust in zijn hoofd. En dat voelt goed."

No Poll