Overweldigend miljardenlijstje: Ajax 282 miljoen waard, Man Utd troeft Real af

Overweldigend miljardenlijstje: Ajax 282 miljoen waard, Man Utd troeft Real af

23-05-2018 09:56
110

Grote prijzen blijven al een tijdje uit, maar volgens berekeningen van KPMG is Manchester United nog altijd de meest waardevolle club van Europa. De Premier League-grootmacht vertegenwoordigt een waarde van 3,25 miljard euro. In het jaarlijkse lijstje van KPMG prijkt Ajax op de 29e plaats, met een waarde van zo'n 282 miljoen euro. 

KPMG bestudeert jaarlijks de 'enterprise value' van alle grote clubs uit Europa. Manchester United blijkt al enkele jaren op rij de meest waardevolle club, vóór Real Madrid (2, 92 miljard) en FC Barcelona (2,78 miljard).

In de top-tien van de lijst van KPMG staan zes clubs uit de Premier League. Zoals verwacht zijn dat naast United Manchester City (5e), Arsenal (6e), Chelsea (7e), Liverpool (8e) en Tottenham Hotspur (10e). 

Ajax is de enige Nederlandse club in de lijst. De Amsterdammers zijn terug te vinden in de staart, tussen Sevilla en AS Monaco in. Het onderzoek van KPMG wordt gebaseerd op onder meer winstcijfers, populariteit, televisierechten en de waarde van het stadion.