Update: Napoli rondt trainerswissel af en presenteert ervaren rot Ancelotti

Update: Napoli rondt trainerswissel af en presenteert ervaren rot Ancelotti

23-05-2018 19:51
23

Carlo Ancelotti keert na negen jaar terug in de Serie A. Volgens Italiaanse media gaat de ervaren oefenmeester aan de slag bij SSC Napoli. Mogelijk wordt de aanstelling van Ancelotti (58) binnen een paar uur al naar buiten gebracht. 

Ancelotti en zijn management werden woensdag gesignaleerd in Napels. Sky Italia weet dat de voormalig trainer van onder meer Real Madrid, Paris Saint-Germain en Bayern München voor twee jaar zal tekenen bij Napoli. Ancelotti zal bij de vice-kampioen van de Serie A zo'n vier miljoen netto per jaar verdienen. 

Het nieuws rond Ancelotti is opvallend, aangezien de club van oud-Ajacied Arek Milik met Maurizio Sarri nog een trainer in dienst heeft. Het botert echter al langere tijd niet meer tussen Sarri en Aurelio De Laurentiis, de flamboyante preses van Napoli. Zenit Sint-Petersburg wordt nadrukkelijk gelinkt aan de oefenmeester.

Ancelotti werkte in de Serie A eerder bij grote clubs als Parma, Juventus en AC Milan. Met die laatste club won hij in 2003 en 2007 de Champions League. Afgelopen seizoen werd Ancelotti ontslagen door Bayern. Daar werkte hij sinds de zomer van 2016. 

Update 18.21: Maurizio Sarri is nu ook officieel vertrokken bij Napoli. Aurelio De Laurentiis, voorzitter van de Italiaanse topclub, bedankt hem op Twitter voor bewezen diensten. Door het vertrek van de succestrainer, die flirt met Zenit Sint-Petersburg en Chelsea, staat niets de komst van Carlo Ancelotti nog in de weg.

Update 19.51: Carlo Ancelotti mag zich officieel trainer van Napoli noemen. Bij de Italiaanse topclub is hij de opvolger van Maurizio Sarri, die eerder op de woensdag werd uitgezwaaid. Ancelotti heeft een driejarig contract getekend. Hij was eerder werkzaam bij Juventus, Parma, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Bayern München.