Woedende supporters stonden Drenthe op te wachten: We maken je af!

Woedende supporters stonden Drenthe op te wachten: "We maken je af!"

23-05-2018 16:17
12

Royston Drenthe houdt gemengde gevoelens over aan zijn periode in de Primera Division. De inmiddels gestopte voetballer kreeg van Hercules niet uitbetaald en kwam daardoor niet meer opdagen op de training. Dat werd hem door de supporters niet in dank afgenomen.

Hercules huurde Drenthe van Real Madrid. Op een gegeven moment kreeg hij geen salaris meer. "Ik zei: als ik na kerst niet ben uitbetaald, kom ik niet meer trainen. Dan word je voor geldwolf uitgemaakt, je denkt alleen aan jezelf, je bent geen professional als je niet komt opdagen", zegt Drenthe bij Andy in de Auto. "Je huis wordt bekogeld met stenen, graffity."

Drenthe stapte op het vliegtuig en toen hij terugkwam, merkte hij pas hoe de situatie uit de hand was gelopen. "Ik stapte uit het vliegtuig en werd opgewacht door ME en de politie. Ze zeiden: luister, we moeten je naar huis brengen, want te veel supporters staan je op te wachten. Ze lusten je rauw. Aan beide kanten van de straat stond politie. Die supporters stonden te schreeuwen: we maken je af! Ze wilden me levend villen, omdat ik niet op was komen dagen."

Drenthe vindt het jammer dat sommige clubs hun financiële zaken niet op orde hebben. "Afspraken werden niet nagekomen, waardoor ik me ook ging misdragen omdat me dingen werden verteld die niet werden nagekomen. Dan werd ik weer die kleine lul: wat jullie kunnen, kan ik ook. Het gebeurde ook bij een andere club. Dat heeft te maken met het niveau van de club, want bij grote clubs gebeurt dat gewoon niet."