Ten Hag: 'Dat denk ik wel, ja. Ik denk dat De Ligt nog wel meer waard is dan dat'

Ten Hag: 'Dat denk ik wel, ja. Ik denk dat De Ligt nog wel meer waard is dan dat'

23-05-2018 16:41
46

Matthijs de Ligt denkt niet dat hij al is uitgeleerd bij Ajax. In gesprek met FOX Sports geeft de achttienjarige Ajacied aan 'nog niet klaar te zijn' in Amsterdam.

De Ligt wordt in verband gebracht met clubs als Manchester City en Tottenham Hotspur, die rond de zestig miljoen voor hem zouden willen betalen. "Ik vind zestig miljoen wel aan de hoge kant", vertelt De Ligt. "De transfermarkt is de laatste jaren wel op hol geslagen. Dat merken wij als spelers ook. Het is hetzelfde als dat je voor een schilderij een bepaald bedrag betaalt. Je schat het op waarde. Dat is met een speler ook zo, denk ik."

De Ligt staart zich niet blind op een eventuele transfer. "Er worden clubs genoemd, maar voor mij is het belangrijk dat ik kans op speeltijd heb, zeker gezien mijn leeftijd. Daarom ben ik blij dat ik alles heb gespeeld bij Ajax. Daar leer ik ook ontzettend veel van. Ik heb me goed ontwikkeld dit seizoen. Dat is waar ik naar kijk. Ik ben nog niet klaar bij Ajax, denk ik."

Virgil van Dijk kostte Liverpool 85 miljoen en Davinson Sánchez maakte voor meer dan veertig miljoen euro de transfer van Ajax naar Tottenham Hotspur. Erik ten Hag schat de waarde van De Ligt daarom extra hoog in. Of hij dat waard is? "Dat denk ik wel, ja. Ik denk nog wel meer dan dat."

Ten Hag denkt niet dat hij De Ligt kwijt gaat raken. "Dat denk ik niet, want Ajax wil deze spelers behouden. Ajax wil niet alleen opleiden en goede spelers afleveren, maar er ook nog zelf van profiteren. Dat moet gaan leiden tot titels. Of hij hier volgend jaar nog speelt? Dat denk ik wel."

No Poll