Brands geeft eerste interview bij nieuwe club Everton: 'Dat is onze prioriteit'

Brands geeft eerste interview bij nieuwe club Everton: 'Dat is onze prioriteit'

23-05-2018 18:13
40

Marcel Brands is op zoek naar een 'moderne coach' voor Everton. Dat laat de nieuwe director of football weten in zijn eerste interview in Engeland. Marco Silva is de belangrijkste kandidaat om de ontslagen Sam Allardyce op te volgen.

Brands werd woensdag gepresenteerd op Goodison Park en maakte zijn intenties meteen duidelijk in een interview op de clubsite: hij leidt de zoektocht naar een nieuwe manager. "De aanstelling van een nieuwe trainer heeft onze prioriteit, maar we werken achter de schermen aan een langetermijnvisie", aldus Brands op de officiële website van Everton.

"Voor de nieuwe manager is het belangrijk dat hij bereid is te werken binnen een nieuwe filosofie, een nieuwe strategie. Daarnaast is het van belang dat hij een sfeer creëert die bestendig is voor de lange termijn. Ook moet hij een moderne coach zijn."

"Als je weet wat voor plannen we hebben bij Everton, dan past een moderne coach het beste in ons profiel. Zijn filosofie en speelstijl is natuurlijk ook belangrijk, terwijl het ook een coach moet zijn die wil werken met jonge spelers", besluit Brands, die waarschijnlijk uitkomt bij Silva. Hij zit al langer in de wachtkamer om aan de slag te gaan op Goodison Park.