'Ajax maakt 'transferhattrick' compleet en betaalt bijna negen miljoen euro'

'Ajax maakt 'transferhattrick' compleet en betaalt bijna negen miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 23 mei 2018 om 20:28wo 23-05-2018 om 20:28

In Colombia weet men het zeker: Nicolás Benedetti is op weg naar Ajax. De Amsterdamse club betaalt een slordige 8,7 miljoen euro voor de middenvelder van Deportivo Cali.

Dat meldt het lokale El Corrillo de Mao woensdagavond. Benedetti werd in april voor het eerst gelinkt aan Ajax en maandag dook opeens wéér een serieus gerucht op. Dat schijnt de voorbode te zijn voor een deal: het lijkt erop dat Ajax zich gaat versterken met de 21-jarige Colombiaan.

De volledige transferrechten van Benedetti komen in het bezit van Ajax, meldt El Corrillo de Mao. Het gaat om 8,7 miljoen euro. Het is de derde keer in amper twee jaar tijd dat Ajax-directeur Marc Overmars miljoenen overmaakt naar Deportivo Cali. Mateo Cassierra (5,5 miljoen) en Luis Manuel Orejuela (3,65 miljoen), die allebei nog op hun doorbraak in de hoofdmacht wachten, gingen Benedetti voor.

Ajax troeft naar verluidt clubs uit de Major League Soccer af voor Benedetti, die de voorkeur geeft aan een Europees avontuur. Hij maakte in 2015 zijn debuut voor de Colombiaanse club. Sindsdien speelde de offensief ingestelde middenvelder 102 wedstrijden, waarin hij zeventien keer scoorde.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws