Teleurstelling voor Labyad: 'Die Zakaria zou heel anders reageren op dit nieuws'

Teleurstelling voor Labyad: 'Die Zakaria zou heel anders reageren op dit nieuws'

23-05-2018 21:15
34

Zakaria Labyad is teleurgesteld over het feit dat zijn seizoen erop zit. Het liefst was hij voor zijn overstap naar Ajax naar het WK in Rusland gegaan. Hervé Renard, bondscoach van Marokko, selecteerde hem niet.

"Ik heb een goed seizoen gehad bij FC Utrecht. Maar deze bondscoach maakt andere keuzes, die zal ik moeten respecteren", reageert Labyad in Voetbal International.

De aanvallende middenvelder, goed voor vijftien goals en tien assists dit seizoen, probeert het nieuws van zich af te laten glijden. "Toen ik bij PSV aan het begin van mijn carrière stond, was ik negentien. Ik was jong en zat vol emoties, dacht minder over de dingen na. De Zakaria van toen zou heel anders op dit nieuws hebben gereageerd. Maar ik ben inmiddels 25 en heb het nodige meegemaakt. Zo veel kansen op een WK krijg ik niet, maar dit is voor nu de juiste reactie."

Labyad kijkt met een zéér positief gevoel terug op zijn periode bij FC Utrecht. "In zekere zin ben ik nu op het niveau waar ik misschien wel hoor te zijn. Nu moet ik het in de top laten zien. Ik verwacht een hele mooie tijd bij Ajax met hopelijk de titel. Ik ben nog nooit kampioen geworden. Dat wordt dus hoog tijd."

No Poll