Drenthe doet onthulling: Het was al bijna rond, maar Moyes raadde me af

Drenthe doet onthulling: "Het was al bijna rond, maar Moyes raadde me af"

23-05-2018 21:59
17

David Moyes komt waarschijnlijk niet op de verjaardag van Royston Drenthe. Bij Everton werkten de twee samen, maar dat werd op z'n zachtst gezegd geen succes.

Drenthe werd in het seizoen 2011/2012 door Real Madrid bij Everton gestald. Daar kreeg hij te maken met Moyes, met wie hij een zéér moeizame relatie onderhield. Rond de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Liverpool barstte de bom. "Ik viel in en na een paar minuten gleed ik uit. Bam, Suarez en Gerrard: doelpunt. Vriend, ik kom daarna in de kleedkamer...", vertelt Drenthe bij Bij Andy in de Auto.

"Vraag maar aan Johnny Heitinga: hij wilde volgens mij met me vechten! Toen draaide ik ook door, dus ik ook op hem af. Hij gaat eraan vandaag, dacht ik. Johnny zei: Royston, dit kan je echt niet doen. Hij gaf mij gewoon de schuld van het hele verlies tegen Liverpool. Een dag later bood hij wel zijn excuses aan."

Later kon Drenthe de overstap maken naar West Ham United. De deal was rond, maar op het laatste moment blokkeerde iemand de boel: Moyes. "Hij heeft Sam Allardyce (toenmalig West Ham-manager, red.) gewoon opgebeld: Royston Drenthe, moet je niet doen. Het was al bijna rond, maar Moyes raadde me af vanwege mijn karakter en temperament."