Jong Ajax overleeft bizarre KNVB-blunder: 'Het was echt niet mijn schuld'

Jong Ajax overleeft bizarre KNVB-blunder: 'Het was echt niet mijn schuld'

Gepubliceerd: woensdag 23 mei 2018 om 23:40wo 23-05-2018 om 23:40

Het was misschien wel het merkwaardigste moment van het afgelopen Jupiler League-seizoen: de wedstrijd tussen Jong Ajax en NEC die over moest, omdat Teun Bijleveld geschorst bleek. De jonge Ajacied kan er nu om lachen.

Bijleveld kreeg in de wedstrijd tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat een automatische schorsing voor het volgende competitieduel betekent. Tot verbazing van Ajax en de middenvelder zelf hield de KNVB bij hoog en laag vol dat Bijleveld niét geschorst zou zijn tegen NEC.

"Ja, dan krijg je te horen van de KNVB dat je er vier hebt. Ik heb het echt nagevraagd, heel Ajax heeft het nagevraagd. Ik stond niet op de lijst met geschorsten, dus alle lichten stonden op groen", blikt het lijdend voorwerp terug in de FOX Sports-documentaire 'Niemand stopt de beloften'.

Na de 2-0 zege bleek het toch anders te liggen: de Ajacied was niet speelgerechtigd en dus moest de topper tegen NEC in zijn geheel over. "Als het echt jouw schuld is kun je denken: shit, sorry jongens. Maar het was gewoon echt niet mijn schuld." Uiteindelijk won Jong Ajax opnieuw van NEC en konden de Amsterdammers eind april het kampioenschap vieren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws