'Boca wrijft zich in de handen: Magallán wordt gezien als een doorsnee speler'

'Boca wrijft zich in de handen: Magallán wordt gezien als een doorsnee speler'

24-05-2018 06:46
150

De beoogde Ajax-aanwinst Lisandro Magallán komt uit de koker van het zaakwaarnemerskantoor Essel Sports van oud-voetballer Sören Lerby. Volgens het Algemeen Dagblad is de invloed van Lerby binnen de Amsterdamse club flink toegenomen.

Ajax kwam de Colombianen Mateo Cassierra en Luis Orejuela eveneens op het spoor via de Deen. Ook bij de transfer van Davinson Sánchez speelde het bureau een rol. Andere zaakwaarnemers die Zuid-Amerikaanse spelers in de aanbieding hebben, krijgen juist vaak nul op het rekest, weet het AD.

De ochtendkrant plaatst vraagtekens bij het transferbedrag van minimaal acht miljoen euro voor de Argentijnse verdediger. 'Bij Boca Juniors, de kersverse kampioen van Argentinië, wrijven ze zich in hun handen. Dat ze Lisandro Magallán verkopen voor acht miljoen euro (een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen), is voor de club uit Buenos Aires een flinke meevaller. Magallán, 24 jaar, wordt in zijn vaderland namelijk gezien als een doorsnee speler.'

Magallán was dit seizoen een vaste waarde bij Boca, maar behoorde niet tot de absolute uitblinkers. Zakelijk gezien lijkt de deal op voorhand dan ook niet heel aantrekkelijk voor Ajax. Het is de vraag of de club hem nog met winst kan doorverkopen. Hij past echter in het profiel, aangezien Ajax wil investeren in midtwintigers die er direct kunnen staan.