Vijftien aflopende contracten bij Roda: 'We zijn in gesprek over langer verblijf'

Vijftien aflopende contracten bij Roda: 'We zijn in gesprek over langer verblijf'

24-05-2018 07:44
21

Roda JC hoopt met zes à zeven versterkingen de Jupiler League in te gaan. De Limburgers beschikken bovendien over vijftien spelers met een aflopende verbintenis, maar hopen enkele daarvan te overtuigen om langer in Kerkrade te blijven.

Technisch directeur Harm van Veldhoven bevestigt dit in gesprek met 1Limburg. "Van de vijftien spelers met een aflopend contract, gaan de gehuurde spelers in principe terug naar hun club (Hidde Jurjus (PSV), Patrick Banggaard (SV Darmstadt 98), Tsiy William Ndenge (Borussia Mönchengladbach), Jorn Vancamp (Anderlecht) en Donis Avdijaj (Schalke 04), red.). Maar met een paar van de vertrekkende spelers zijn we momenteel in gesprek over een langer verblijf."

Roda is vooral op zoek naar een nieuwe doelman en een scorende spits en gaat daarbij selectief te werk. "Je zult je moeten richten op specifieke posities. Ik versterk de selectie liever met zes degelijke krachten", verzekert Van Veldhoven. "Als topploeg in de eerste divisie zul je meer op de helft van de tegenstander spelen dan als staartploeg in de Eredivisie. Dan zoek je dus ook naar een spits met meer scorend vermogen in het zestienmetergebied, in plaats van iemand die vooral een bal vasthoudt en breed legt", doelt de directeur op Dani Schahin, die ook uit zijn contract loopt.

Van Veldhoven weet echter nog niet wat voor financiële mogelijkheden hij heeft. Aleksei Korotaev of een andere investeerder gaat mogelijk nog een rol spelen op de achtergrond. "Je wil weten wat je wel en wat je niet kunt. De club is gebaat bij interne stabiliteit. Er zijn spelers op gesprek geweest waarvan je inmiddels weet dat ze niet naar Roda gaan komen. Dat heeft naast de degradatie ook met die onzekerheid te maken."

No Poll