Arsenal breekt met traditie en laat 'sponsor' toe: Geweldige samenwerking

Arsenal breekt met traditie en laat 'sponsor' toe: "Geweldige samenwerking"

24-05-2018 08:32
35

Arsenal gaat voor het eerst in de clubgeschiedenis met een sponsornaam op de mouw spelen, zo heeft het woensdag via de officiële kanalen bevestigd. De tekst 'Visit Rwanda' zal de komende drie seizoenen op de linkermouw van het Arsenal-shirt prijken.

The Gunners hebben een officiële deal gesloten met het Afrikaanse land, dat na jaren van burgeroorlog aan een sterke opmars bezig is. "Dankzij deze geweldige samenwerking kunnen wij meehelpen aan de ambities van Rwanda om zijn toeristische sector op te stuwen", laat commercieel directeur Vinai Venkatesham weten aan de clubsite. "Het land heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan en Arsenal kan de inwoners van Rwanda een extra boost geven."

Ook in Rwanda is men opgetogen over de overeenkomst. "Het is geweldig dat we samen kunnen werken met Arsenal en de schoonheid van ons land wereldwijd onder de aandacht kunnen brengen", vertelt vertegenwoordiger Clare Akamanzi. Arsenal stuurt bovendien enkele keren per jaar spelers en trainers naar Rwanda om het voetbal daar te ontwikkelen.