Bosz verklaart 'nachtmerrie' van Ajax: 'Op de dag van de wedstrijd! Dat mag niet'

Bosz verklaart 'nachtmerrie' van Ajax: 'Op de dag van de wedstrijd! Dat mag niet'

24-05-2018 08:10
77

Peter Bosz meent dat de onervarenheid van de spelers Ajax parten heeft gespeeld in aanloop naar de Europa League-finale tegen Manchester United. Het is precies een jaar geleden dat de Amsterdammers in de eindstrijd stonden.

"Op de dag van de wedstrijd was er een aardige volksverhuizing van mensen uit Amsterdam die naar Stockholm moesten. Daar is nogal wat misgegaan", zegt Bosz tegen de NOS. "Normaal gaan de spelers tussen de middag even slapen, maar nu zaten ze met vrouwen en huilende kinderen aan de telefoon. 'We zitten nu al vier, vijf uur in een vliegtuig. Zonder eten, zonder drinken'."

"En dus gingen die jongens weer met de teammanager bellen", vervolgt Bosz. "Op de dag van de wedstrijd! Dat mag natuurlijk niet. Maar het gebeurde wel." In de finale kon Ajax vervolgens geen vuist maken tegen United. "Het halen van de finale was geen nachtmerrie. De manier waarop wij de finale gespeeld hebben, komt daar wel bij in de buurt."

"De grootste teleurstelling voor mij was dat we er geen echte wedstrijd van gemaakt hebben", aldus Bosz. "De mensen hebben in die wedstrijd niet het ware Ajax gezien. Ze hebben niet ons gezicht gezien, dat we in de hele Europa League hebben laten zien. Iedere wedstrijd. Dat is niet gelukt in de finale en daar baal ik nog het allermeeste van."