Barto na zeven seizoenen weg bij Cambuur: Geen gemakkelijk besluit

Barto na zeven seizoenen weg bij Cambuur: "Geen gemakkelijk besluit"

24-05-2018 11:05
28

Martijn Barto trekt de deur van SC Cambuur na zeven seizoenen achter zich dicht. De Jupiler League-club maakt donderdagochtend bekend dat de 33-jarige spits vanaf volgend seizoen geen speler meer is in Leeuwarden.

De kans bestaat dat Barto in een andere rol verbonden blijft aan Cambuur, maar de spits wil eerst de knoop doorhakken over zijn sportieve toekomst. Barto droeg zeven seizoenen lang het shirt van Cambuur en had een groot aandeel in de promotie in 2013 en het behalen van de halve finale van de KNVB Beker in 2017.

Technisch manager Foeke Booy noemt het 'geen gemakkelijk besluit', zo laat hij weten op de clubsite van Cambuur. "Martijn is een echte clubman en ondertussen haast een icoon van SC Cambuur. Bovendien is het ook nog eens een zeer prettig mens en is hij wat arbeidsethos betreft een voorbeeld voor velen. Uiteraard zal er nog een passend afscheid volgen op de middenstip."

Barto werd in 2010 door Cambuur overgenomen van de amateurs van Harkemase Boys. Verder stond hij nog onder contract bij Helmond Sport en RKC Waalwijk. Het afgelopen seizoen was hij elf keer trefzeker in dertig wedstrijden voor Cambuur.