Buijs wil FC Groningen wakker schudden: 'Oude garde vroeg of ik knettergek was'

Buijs wil FC Groningen wakker schudden: 'Oude garde vroeg of ik knettergek was'

25-05-2018 07:55
42

Toekomstig FC Groningen-trainer Danny Buijs gaat vol ambitie aan de slag in de Euroborg. De oud-middenvelder is van mening dat zijn nieuwe club best wat meer ambitie uit mag stralen.

"Vitesse-thuis kun je verliezen hoor ik wel eens, wat is dat voor onzin?", haalt Buijs in gesprek met De Telegraaf aan als voorbeeld. Toen hij in 2004 bij FC Groningen ging spelen, dacht hij er al net zo over en sprak hij uit dat FC Groningen voor Europees voetbal moest gaan. "Toen ik voor het eerst de kleedkamer binnenkwam, vroeg de oude garde of ik knettergek was, dat we blij mochten zijn met een acceptabele plek in het rechterrijtje. Het eerste jaar werden we dertiende, het tweede jaar vijfde. Wat ik wil zeggen: als je echt iets wil bereiken en het geloof daarin hebt, dan is er veel mogelijk."

Voordat het zover is, moet Buijs nog een absolute kraker afwerken met zijn huidige club Kozakken Boys: de nummer twee van de Tweede Divisie ontvangt in eigen huis koploper Katwijk in een rechtstreeks duel om de titel. "Ik ben benieuwd hoe mijn ploeg omgaat met de spanning. Op het moment dat het fluitje gaat voor 5.000 mensen, dan mogen die 22 spelers op het veld laten zien wat ze waard zijn."

Hoe de wedstrijd ook afloopt, het seizoen van Buijs is sowieso geslaagd. "Ik heb de trainerscursus afgerond, een transfer naar FC Groningen verdiend, geweldige bekerduels gezien van mijn ploeg tegen De Graafschap en PEC Zwolle en nu deze wedstrijd. Zo'n jaar zul je niet vaak meemaken. Ze zeggen wel eens dat je op je hoogtepunt moet stoppen haha."