Clubicoon Barto verbaasd over Cambuur-besluit: Nooit een grootverdiener geweest

Clubicoon Barto verbaasd over Cambuur-besluit: "Nooit een grootverdiener geweest"

25-05-2018 08:15
11

Martijn Barto kreeg donderdag te horen dat hij na zeven jaar afscheid gaat nemen van SC Cambuur. Het contract van de 33-jarige spits wordt niet verlengd, maakten de Leeuwarders bekend via de officiële kanalen.

Barto zag dit echter niet aankomen en was graag nog een jaartje doorgegaan. "Het was niet mijn eigen keuze om te stoppen. Maar er is anders besloten. De reden is mij vrij onbekend", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "Ik denk dat ik nog steeds goed genoeg ben voor Cambuur. Met dertig wedstrijden en dertien doelpunten heb ik dat denk ik wel bewezen. Ik was fit en de trainer had me graag op het veld." De spits verwerpt de suggestie dat hij te zwaar op de begroting zou drukken. "Ik ben nooit een grootverdiener geweest."

Ondanks het vreemde afscheid kijkt Barto vol trots terug op zijn zeven jaar in Leeuwarden. "Volgens mij waren het de beste zeven jaren uit de clubgeschiedenis", concludeert Barto. Cambuur promoveerde in 2013 naar de Eredivisie en bleef daar vervolgens drie seizoenen. Later wist het als Jupiler League-club Ajax uit de KNVB Beker te knikkeren, waarna het in de halve finale tegen AZ pas na penalty's het hoofd moest buigen. "Het is vervelend dat het stopt, maar ik heb een fantastische tijd gehad."

Waar Barto zijn carrière voort gaat zetten, is nog onduidelijk. De spits hoopt op een aanbieding van een profclub uit binnen- of buitenland.

Lees ook: Barto na zeven seizoenen weg bij Cambuur: "Geen gemakkelijk besluit"