Koeman vreest voor Oranje-pupillen: 'Vooral op de backposities is het heel matig'

Koeman vreest voor Oranje-pupillen: 'Vooral op de backposities is het heel matig'

25-05-2018 08:28
19

Real Madrid mag zaterdagavond voor het derde seizoen op rij de Champions League-cup omhoog houden, verwacht Ronald Koeman. De bondscoach heeft sympathie voor het Liverpool van zijn pupillen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, maar schat Real Madrid hoger in.

"Omdat zij altijd wel twee of drie momenten hebben dat ze dodelijk zijn", vertelt de bondscoach aan het Algemeen Dagblad. "Madrid geeft je altijd het idee dat je mee kunt voetballen als tegenstander, maar het gaat erom: waar op het veld verlies je een bal?" Koeman denkt bovendien dat Liverpool te veel zwakke plekken heeft. "Als ze bij Liverpool zo verdedigen als tegen AS Roma in de halve finale, dan zijn ze hoe dan ook kansloos. Vooral op de beide backposities is het heel matig bij hen."

Wedden

Meer odds

Koeman verwacht dat Van Dijk en Wijnaldum met een schat aan ervaring terug zullen keren van de finale in Kiev. "De spanning, het circus eromheen, een tegenstander zo geroutineerd als Real Madrid; wat die twee gaan meemaken, daar wegen nog geen tien normale competitiewedstrijden aan ervaring tegenop." Het tweetal zal daarna aansluiten bij Oranje. "Aan het begin van deze week kreeg ik nog een appje van Virgil. Hij schreef: trainer, weet alvast dat ik wel beide interlands van Oranje wil meespelen, hè. Zo van: je hoeft me straks niet te sparen hoor, haha."