'Hoop dat Raiola Kluivert naar Rome brengt, er is veel veranderd bij Ajax'

'Hoop dat Raiola Kluivert naar Rome brengt, er is veel veranderd bij Ajax'

25-05-2018 12:14
113

Bryan Roy hoopt dat Justin Kluivert de transfer maakt naar AS Roma. De oud-Ajacied vindt echter wel dat de negentienjarige aanvaller nog niet goed genoeg is om bij een Italiaanse topclub te spelen. Bij Roma kan hij beter worden.

"Kluivert is een rechtspoot, maar hij kan ook op links spelen. Ik hoop dat hij naar Roma gaat", zegt Roy tegen TeleRadioStereo. "Bij Roma kan hij groeien, want hij is nog niet klaar om op zo'n hoog niveau te spelen. Hij moet fysiek nog stappen zetten. Rome is voor hem ideaal: een grote stad, een club waar jonge spelers volwassen worden en zelfvertrouwen kweken. Hij heeft een zaakwaarnemer, Mino Raiola, die hem naar de beste bestemming zal leiden."

Veel mensen zijn kritisch op Raiola, maar Roy niet. "Ik ken Mino, hij was mijn zaakwaarnemer. Hij transfereerde me naar Foggia (in 1992, red.). Ik wist niet eens waar dat was, maar het was de beste keuze van m'n carrière. Ik was een van de spelers die begeleid werd door hem. Ik hoop dat hij Kluivert naar Rome weet te brengen, ook omdat er de laatste jaren veel veranderd is bij Ajax. Rome is de juiste stap voor hem."

Lees ook'Ajax en Roma onderhandelen over Kluivert: 5 miljoen tussen vraag en aanbod'

No Poll