'NEC heeft beet en gaat opvolger van ontslagen Lijnders spoedig aanstellen'

'NEC heeft beet en gaat opvolger van ontslagen Lijnders spoedig aanstellen'

25-05-2018 13:41
59

Jack de Gier gaat Pepijn Lijnders opvolgen bij NEC, meldt Voetbal International. Lijnders werd na een stroef eerste halfjaar opzij gezet bij de Jupiler League-club, nadat hij er niet in slaagde om te promoveren naar de Eredivisie.

Volgens Voetbal International heeft De Gier een persoonlijk akkoord bereikt met NEC en tekent hij naar verwachting volgende week een contract in Nijmegen. De laatste plooien met zijn huidige werkgever Almere City moeten nog wel worden gladgestreken.

De Gier stond afgelopen winter ook al op de nominatie om trainer te worden van NEC, maar toen liet Almere City hem niet gaan. NEC koos toen voor Lijnders. De Gier is sinds begin 2016 werkzaam als hoofdtrainer van Almere City. Hij bereikte drie keer op rij de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Dit seizoen schakelde zijn ploeg Roda JC uit in de halve finales, maar was De Graafschap in de finale een maatje te groot.

De Gier krijgt van NEC de opdracht om te promoveren naar de Eredivisie, wat Lijnders niet lukte. De Nijmegenaren staan voor een loodzware taak, want naast Roda zijn ook Sparta en FC Twente veroordeeld tot het spelen van Jupiler League-voetbal. De oefenmeester is geen onbekende voor NEC. De Gier was naast speler ook werkzaam als jeugdtrainer en assistent bij de Nijmegenaren.